Kinderwens

Ben je nog niet zwanger, maar wil je dit wel graag worden? Dan kun je bij ons terecht op het kinderwensspreekuur. Met dit spreekuur helpen we je om je zwangerschap zo goed mogelijk te laten beginnen en de risico’s tijdens de zwangerschap voor moeder en kind zo klein mogelijk te maken.

De periode vóórdat je zwanger wordt, heeft een grote invloed op je kans om zwanger te worden en op de gezondheid van jou en je baby. Veel problemen in de zwangerschap hebben hun oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta.

Jullie leefstijl is daarom belangrijk voor het slagen van de zwangerschap en de ontwikkeling van jullie kindje. Het is dus goed om daar over na te denken op het moment dat je zwanger wil worden.

Tijdens het consult praten we onder meer over het slikken van foliumzuur, gevarieerd en gezond eten, medicijngebruik, risicofactoren in de familie en de schadelijke gevolgen van alcohol en roken.

Ook jullie vragen, wensen en angsten zullen besproken worden tijdens dit consult.

Als voorbereiding op het consult zullen wij jullie vragen op zwangerwijzer.nl een vragenlijst in te vullen over jullie leefstijl. Vervolgens krijgen jullie informatie over gezondheidsrisico’s voor jou en jullie kindje in jullie persoonlijke situatie. Deze uitslag mogen jullie meenemen naar het spreekuur.

Verder adviseren wij jullie om alvast eens te kijken naar de volgende folders en websites: